2020 YILI 100.000 ABONE HEDEFİNE ULAŞMAK İSTİYORUZ.
KARABÜK’TE DOĞALGAZSIZ EV KALMAYACAK
Kargaz Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada: “Karabük ili, 29 Ekim 2009; Safranbolu ilçesi, 24 Temmuz 2010; Bolu ili Gerede ilçesi 23 Nisan 2012; Karabük ili Eskipazar ilçesi de 22 Ekim 2018 tarihinde doğalgaza kavuşmuştur.
Karabük’te İlk doğalgazımızı huzur evine vererek o yılsonuna kadar 100 bin nüfuslu bir şehirden toplam 453 abone gelmişti. Bu yıl 52.318 abonemize sadece Karabük merkezde hizmet vermekteyiz.
Genel olarak toplamda 90 bin’e ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. 2020 yılında 100.000 abone hedefine ulaşmak istiyoruz. Karabük’te doğalgaz kullanmayan bir evin dahi kalmamasını istiyoruz.
Vatandaşların her hangi bir işlem yapmak için abonelik ofislerimize gelmesi yerine vatandaşlarımızın kapılarına kadar gidilerek, her türlü hizmeti evlerinin önüne kadar taşımak gibi bir projemiz var.
Teknolojiyi şirketimizde en iyi şekilde kullanma konusunda çalışmalar yapıyoruz. İnsanların zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmeleri için gerekirse adreslerine kadar hizmet getirmek, gerekirse internet üzerinden işlemlerini anında yapabilmeleri için uğraş vermekteyiz.
Karabük’ün hava kirliliğini doğalgaz kullanarak büyük oranda azaltan Karabüklüler, bu konuda son derece hassasiyet gösteriyor.
SON DÖNEMLERDE KATI YAKITLI TERMİK SANTRALLERİN ÇEVREYİ NASIL OLUMSUZ ETKİLEDİĞİ YÖNÜNDE HABERLERİ OKUYORUZ. TÜM KATI YAKIT KULLANAN BİNALARIN ATIKLARI TOPLANDIĞINDA ASLINDA BİR TERMİK SANTRALDEN FARKI KALMIYOR.
Nasıl bu tür fabrikaların atıklarından rahatsız oluyor ve tepkimizi koyuyorsak; duyarlı bir vatandaş olarak bu konuda da üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Tek bir evin dahi doğalgazsız kalmayacağı şekilde çalışmalarımız devam etmektedir.
Mancoğlu, kış mevsiminde doğalgaz kullanımı hakkında bazı uyarılarda bulundu.
Doğalgaz kurallarına uyulduğu takdirde en güvenli, en ekonomik, en temiz ve en konforlu yakıttır.
Kurallara uyulmadığında ise diğer tüm yakıtlarda olduğu telafisi imkânsız sonuçların ortaya çıkması kaçınılmazdır.
Şirketimizin önceliği vatandaşlarımızın doğal gazı güvenli bir şekilde kullanmasını temin etmektir.
Bu nedenle çoğu kez geriye dönük kontrollerimiz olmaktadır.
Bu kontrollerde ise vatandaşlarımızın birçoğunun içeriye soğuk geldiği gerekçesiyle menfezleri kapattığı, tesisata şirketimizden onay alınmadan müdahale edildiği yine tesisata yeni cihaz eklenmesi, bir cihazın iptal edilmesi, cihazların yerinin değiştirilmesi veya cihazın yenisi ile değiştirilmesinde onay alınmadığı, tesisatların boyasız ve oldukça paslanmış olması, şirketimizle sözleşme yapılmadan vananın açılarak gaz kullanılması gibi bilerek veya farkında olmadan yapılan bu uygulamaların tamamı hayati risk taşıdığı gibi kullanıcısına mevzuatın öngördüğü cezai müeyyide olarak da yansımaktadır.
Ayrıca bu durum tespit edildiğinde vatandaşın gaz arzı, tesisatı projeye uygun hale getirene kadar durdurulacağından ek bir mağduriyet yaşanacak ve yapılan uygunsuzluğun hiçbir yararını görmeyecektir.
Doğalgaz kullanan vatandaşlarımız aşağıdaki işlemleri yerine getirdiklerinde güvenliklerini en üst seviyeye çıkarmış olacaklardır:
1.Standart cihazlar kullanılmalıdır. Cihazın kullanım kılavuzu mutlaka kontrol edilmeli ve kılavuzda “DOĞAL GAZLI CİHAZ” ibaresi aranmalı ve görülmelidir.
2.Gaz yakan cihazların periyodik bakımları üreticilerinin öngördüğü sürelerde yetkili servislere yaptırılmalıdır.
3.Kalorifer kazanlarının baca gazı analizleri yapılmalı, periyodik baca kontrolü ve temizliği yetkili firmalara yaptırılmalıdır.
4.Bacalı cihazların bulunduğu mahallerde uzun süre bulunulmamalı ve asla uyunmamalıdır.
5.Bacalı cihazlarda baca sensörü devreye girmişse bir problem oluşmuş demektir. Asla sensör devre dışı bırakılarak gaz kullanılmaya devam edilmemeli, yetkili servise haber verilmelidir.
6.Tesisatla ilgili tüm işlemler şirketimizden sertifika almış firmalara yaptırılmalıdır. Merdiven altı tesisatçılara (suculara) yaptırılan tesisatlar, tadilatlar kabul edilmez, bu tesisatların gazı açılmaz. Tesisat söktürülür ve ancak sertifikalı firmalara yeniden yaptırıldıktan sonra açılır.
7.Ocaklar temizlenirken hareket ettirilmemeli, hareket ettirilmişse esnek bağlantı parçasının vanaya ve cihaza bağlandığı kısımlar köpükle test edilmelidir.
8.Elektrikler kesildiğinde cihazlar derhal kapatılmalı ve elektriğin gelmesini takiben 5-10 dakika sonra açılmalıdır. Bu şekilde hem elektriğin şebekeye ilk verildiği anda oluşacak gerilim dalgalanması nedeniyle cihaz korunacak hem de muhtemel kontrolsüz yanma engellenmiş olacaktır.
9.Binanın elektriksel topraklaması yapılmış ve işler durumda bulunmalıdır. 10.Doğal gaz konusunda bilgi almak için 444 0 187 nolu telefonumuz, acil durumlarda ise 7/24 hizmet veren 187 nolu telefonumuz aranmalıdır.
DOĞAL GAZ KOKUSU HİSSEDİLDİĞİNDE;
Cihaz ve sayaç girişlerinde bulunan vanaları kapatınız. (her binanın girişinde, her dairenin –sayacın- girişinde ve her cihazın girişinde mutlaka vana bulunmaktadır.)
Kapı ve pencereleri açarak ortamı havalandırınız.
Sigara içmeyiniz, kibrit çakmak v.s kullanmayınız.
Aydınlatma için kullanılan butonların konumlarını değiştirmeyiniz. (açıksa kapatmayın, kapalıysa açmayın)
Elektrikli cihaz kullanmayınız. Dairenizin elektriğini (mümkünse) daire dışında bulunan ana sigortadan kesiniz.
Bina yöneticinize bilgi veriniz.
Bu işlemlerden önce mümkünse kaçak hissedilen ortamdan ayılarak 187’yi arayınız.
Doğal gazın güvenli kullanımı için yukarda saydığımız tüm hususlar aynı zamanda doğal gazın ekonomik kullanımını da sağlamaktadır.
Yakıt olarak doğal gazı tercih eden bir vatandaşımız zaten sadece bu tercihi nedeniyle son derece ekonomik, güvenli ve konforlu bir tercih yapmış demektir.
Bunların yanında bina yalıtımının yapılması, ısı termostatları, pencerelerde çift cam uygulaması, radyotörlerin önlerinin açık tutulması gibi uygulamalar da gerçekleştirildiği takdirde doğal gazın vatandaşa sağlayacağı tasarruf önemli oranda artacaktır.
Şirket İçi Eğitimlere Ağırlık Vereceğiz
Kargaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancoğlu, yaptığı açıklamada:
“Şirket içi eğitimler birçok kurum için nasıl büyük önem taşıyor ise bizim içinde çok büyük önem taşımaktadır. Bilgi çağını yaşayan günümüz dünyasında bakış açıları, çalışma şartları ve teknikleri hızla değişime uğramaktadır.
Beceri ve mesleki bilgiler, bu alanlardaki hızlı değişim karşısında bir süre sonra yetersiz kalmaktadır. Verimliliği artırarak büyümek isteyen bütün işletmeler gibi bizde eğitimde her türlü gelişmeye anında ayak uydurmak; hatta enerji ile ilgili her türlü gelişmede öncü olmak istiyoruz.
Böylece işletmede hem verimliliği arttıracak, hem de rahat bir ortam sağlayacağız. Böylece hem kurumsal hem de kişisel yarar sağlanacağına inandığımız mesleki eğitimler, panel, sempozyum, beyin fırtınası, seminer ve kursların artış gösterdiği bir yıl bizleri bekliyor.
Abonelerimizin ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek için kalite yönetiminin yaygınlaştırılması ile en iyi hizmeti sunmak istiyoruz.
Önceliğimizin şirket içi eğitimin olacağı 2020 yılında, tüm abonelerimize en iyi hizmeti aksatmadan sunmanın yarışı içerisindeyiz. Dijitalleşmeyi ilke edinen şirketimiz, tüm abonelerimize anında hizmet sağlayabilmektedir. Örneğin, e-devlet şifresiyle sözleşme ve fesih (kapatma) işlemleri online olarak yapılabilmektedir. Faturalar ve diğer işlemler, SMS (kısa mesaj hizmeti) olarak gelebilmektedir. Acil bir sorun olduğunda günün herhangi bir saatinde Doğalgaz Acil hattı 187’yi arayabilirsiniz” dedi. Mancoğlu, okuyucularımıza Kargaz Ailesi olarak doğalgaz konforunda, sağlık ve huzur dolu nice yıllar temenni etti.