Karabük Belediyesi Başkanı
Rafet VERGİLİ
Karabük Belediyesi olarak kentin her alanda kalkınması ve vatandaşlarımızın refah düzeyinin artırılması misyonumuzun gereği olarak hemşerilerimize yeni istihdam alanları açacak kentin ekonomik ve teknolojik kalkınmasında lokomotif rol oynayacak böyle bir oluşumun içinde olmamız gerektiğini düşündük.
Ben aynı zamanda bir sanayiciyim. Türk sanayicisinin bilgi toplumuna ve teknolojik devrime ayak uydurmasının günümüz dünyasında teknolojik alt yapıyı sağlamak Teknokentler ile mümkündür. Dünya bu konuda çok yol almıştır. Bizde ise yenidir. Ama en geç Teknokentlerden biriside Karabük Üniversitesi Teknokent’idir.
Teknokentler: Üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içinde araştırma, geliştirme ve yenilik çalışmalarını ve birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş geliştirme ekosistemleri olarak tanımladığından aslında “işin mutfağı” denilebilecek konuma yerleşmişlerdir. İhtiyaç duyulabilecek her türlü kaynağa erişebilmek açısından Teknokentlerin sağladığı avantajlar çok önemli.
O dönemki valimiz Kemal Çeber, Rektör Hocamız ve TSO başkanımızla beraber böyle bir projeyi hayata geçirme konusunda her kurum maddi manevi imkânlarını kullanarak yoğun bir mesai harcamışlardır. Bu projeye destek veren kişi ve kuruluşlara Karabük Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum.
Bu konuda alınacak çok yolumuz var. Biz belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Bize düşen ne varsa yaparız. Bildiğimiz kadarıyla firmalara ayrılan ofisler dolmuş ve acilen ofis sayılarını çoğaltmamız gerektiğine inanıyorum.
Teknoloji üretmek için araştırmacı ve nitelikli insan gücüne, yeterli bilgi birikimine, finansmana ve AR-GE çalışmasına ihtiyaç olduğu kanısındayım.