Karabük TSO Başkanı
Mehmet MESCİER
Karabük, 3 Nisan 1937’de Türkiye’nin ilk ağır sanayi adımının temeli atıldığı günlerden itibaren erken cumhuriyetin en değerli araştırma, geliştirme ve uygulama alanı ve kaynağı oldu. Bu değerli bilgi ve insan kaynağı sayesinde ülkemizin dört yanına sanayinin gücünü taşıyarak Fabrikalar Kuran Fabrika’nın kenti olarak anıldık.
Bugün ise demir-çelik alanında ihracat rekorları kıran tesisleriyle Karabük yeni bir noktada. Yeşil Mutabakat sürecinde geçireceğimiz dönüşüm ve katma değeri yüksek yeni üretimlerle gelecekte çıtayı bambaşka bir noktaya taşımak, Ar-Ge ve inovasyon alanında bir merkez noktaya dönüşmek, Filyos Limanı gelişirken art dünyasında bir Ar-Ge üretim merkezine dönüşmek mümkün, dahası gerekli.
Kurucu ortaklarından olduğumuz Karabük Üniversitesi TeknoKent işte bu hedeflerle hayata geçti. Sadece 1 yıl içinde farklı sektörlerden firmaların, girişimcilerin Ar-Ge çalışmalarına mekân olan, büyük şirketlerimizi Araştırma Geliştirme yapmak için adım atmasını sağlayan bu kıymetli çabayı önemsiyoruz. Katma değerli üretimler için daha fazla üreticiyi, geleceğe yön verecek çalışmaları için genç girişimcileri ve mühendisleri, şehrimizin ve gezegenimizin iklim krizindeki kaderini değiştirmek ve yeşil mutabakata hazırlanmak üzere sanayicilerimizi daha büyüğünü de kurmayı planladığımız TeknoKentlerimizde yer almaya davet ediyorum.
Gelecekte ihracat hacmimizin büyümesi yalnız ve ancak Ar-Ge çalışmalarımızla çıkacak ürün ve önlemlere bağlı olacak. Bu büyük fırsatı kaçırmadan, doğru proje ve yatırımlarla kente ve ülke ekonomimize katkı sağlamaya devam edeceğiz.
Karabük TSO olarak Ekonomi Karabük işbirliğiyle hazırladığımız bu ek ile süreci ve KBÜ TeknoKent’i yakından tanıyacağınızı umuyor, saygılarımı sunuyorum.