Bundan birkaç yıl önce üniversitemiz, Belediye Başkanı ve Ticaret Odası Başkanlığından oluşan bir grup Karabük Teknopark’ı kurmak istedikleri ve kentin önde gelen sanayicilerinden katkı istediklerini belirttiklerinde, AYGÜNSAN olarak üzerimize ne düşüyorsa katkı verebileceğimizi belirttim. Bu şekilde kurucu ortaklar arasına katıldık.
Benim araştırmalarıma göre Karabük Üniversitesi’nde kurduğumuz ve yeni doğmuş bebekten farkı olamayan kurum kimliğine yeni yeni kavuşuyor. Elbette bundan sonrası daha güzel olacak.
Üniversite-sanayi işbirliğine güzel rol model olan Teknopark bölgeleri girişimciler ve sanayiciler tarafından zaman içerisinde çok cazibe merkezi olacağını düşünüyor ve görüyorum.
Gerçek şu ki artık ülkemizdeki en küçüğünden en büyüğüne sanayicilerimizin üç hedefi var;
- Üretmek
- Ürettiğini ihraç etmek
- İstihdamı arttırmak
Elbette sadece satmak yetmiyor. Katma değerli ürünlere yönelerek, ülkemize daha fazla kazanç sağlamak.
Burada Teknoparklardın önemi çıkıyor. AR-GE çalışmaları şirketleri önemli bir kaynak ayırma zorunda bırakıyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli firmalara eklenecek bu yükü Teknoparklar üstlenmiş gibi görünüyor. Hükümetimizin de bu konuda teşvikleri oldukça önemli.
Biz AYGÜNSAN D.Ç olarak sonuna kadar bu çalışmayı destekliyoruz. Ancak bu konuda bir de eleştirim var. Karabük sanayicileri Teknoparkların önemi konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını düşünüyorum. Teknopark yöneticilerinin, üniversitemizin ve Ticaret Sanayi Odası’nın bu konuda sanayiciler ile iletişim halinde olması gerektiğini düşünüyorum.
Böyle bir çalışmanın bu konudaki gelişmelere ışık tutacağına inanıyor, sizlere başarılar diliyorum.