Bize özgeçmişinizden bahseder misiniz?
1990 yılında Kırıkkale’de doğdum. İlk, orta, ve lise öğrenimimi Uşak’ta geçirdim. Daha sonra ilk üniversitem olarak Dokuz Eylül Üniversitesi’nde İstatistik bölümüne başlayarak 3 yılımın sonunda yatay geçişle kendime daha uygun gördüğüm Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ne geçerek mezun oldum.
Okul sonrası Uşak ve Ankara’da özel firmalarda çalıştım. Bilahare Dofer firmasının Karabük’te fabrika kurduğunu öğrendiğimde başvuru yaparak Karabük O.S.B’deki işletmesinde imalat sorumlusu olarak göreve başladım. Burayı tercih etmemin bir diğer nedeni ise eşimin Karabüklü olmasıdır.
Şirketinizle ilgili bilgi verir misiniz?
Dofer yapının temelleri 1975 yılında yönetim kurulu başkanımız Sn. Mustafa Doğan tarafından atılmış olup 1985 yılında Dofer Yapı Malzemeleri ve Ticaret A.Ş unvanı altında mevcut firmamız kurulmuş, Ankara’da ticari faaliyetlerine başlamıştır. Kuruluşunun ilk yıllarında yalnızca ticaret yaparak faaliyet gösteren şirket “nervürlü inşaat demiri” toptan ve perakende satışına odaklanmıştır.
2005 yılında Sincan Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 7200 m2 alan üzerinde 1500 m2lik kapalı alanda demir ve muhtevi ürünler üretimine başlamıştır. Daha sonra kapasite artırarak 3000 m2 kapalı alana çıkarılmıştır.
2015 yılında ise 7200 m2lik alanı 14.400 m2ye büyülterek üretim alanımızı da 8600m2ye çıkarmış olup ürün gamımıza çelik hasır üretimini de eklemiş olup ülkemizin sektördeki öncü firmalarına katılmıştır.
Türkiye’nin önemli firmalarından birinde işletme müdürlüğü yapıyorsunuz. Üstelik en genç müdürlerinden birisiniz. Bu size nasıl bir sorumluluk yüklüyor?
Yönetim işlevlerinden, planlama ve organizasyon, sevk ve idare, koordinasyon, imalat ve kontrol işlevleri yapmak ve bu yaptığım işlerin sorumluluk bilinci ve aldığım destekler içinde sürekli kendimi geliştirme ve öğrenmeye adamış biriyim diyebilirim.
Dofer çalışanları olarak samimi bir aileyiz. Bunu özellikle belirtmek isterim. Bu durumdan, sorumlulukları ağır da olsa bu yükü severek taşımaktayım. Sorumluluk almaktan hiçbir zaman korkmadım. Bu sorumluluk için her zaman daha fazla emek ve güç harcayan biri oldum ve olmaya devam edeceğim. Çünkü işimi ve şirketimi çok seviyorum. Kendimi geliştirme ve başarılı olma adına son derece özgür bir çalışma ortamındayım. Bana güvenen genel müdürüme ve patronlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.
Bu meslekte daha çok başarılı olmak için şirketimizin temel felsefesi olan AR-GE ve İNOVASYON çalışmasına ağırlık vermesi, beni Karabük Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği’nde okumaya teşvik etmiştir. Karabük Üniversitesi’nin değerli hocalarıyla ortak çalışma yapmak benim için büyük onurdur.

Genç yaşta ağır bir sanayi kuruluşunda işletme müdürlüğü yapıyorsunuz. Halil Er’i gelecekte nerede göreceğiz?
Bu soru bana geçmişi hatırlatıyor. Üniversiteyi bitirmeye yakın öğrencilik yıllarından hayata baktığımda her zaman kurumsal büyük bir firmada güzel işler yapmayı düşlerdim. Tanrı dualarımı kabul etti. Türkiye’nin kendi alanında en güçlü ve kurumsal firmalarından birinde imalat sorumlusu ve işletme müdürü olmam bana sanki “olduğum yerdeyim” diyor. Şimdi oturupdüşündüğümde kendimi Dofer ile özdeşleşmiş artık basamakları emin adımlarla çıkarak katma değer yaratma noktasında bir DÜNYA ŞİRKETİ yaratmak ve ülkeme katkı vermek en büyük hayalimdir. Ünlü bir bilgenin dediği gibi “Hayalleriniz ne kadar büyükse, gerçekler o kadar yakındır.”
O.S.B’deki işletmenizde kaç kişi çalışıyor?
Karabük Dofer olarak şu anda 65 kişiyiz. Önümüzdeki yıllar içerisinde yeni yatırımları da devreye aldığımızda bu sayıyı daha çok yukarıya taşıyacağımızı düşünüyorum. Kurmayı tasarladığımız ek üretim tesisimizin devreye girmesiyle ilk yıl %30, ikinci yıl %50 kapasite arttırmayı hedefliyoruz.
Karabük’e yatırım yapan şirketlere hep şu soruyu sormak isterim, neden Karabük?
Şirketimizin Karabük’e yatırım yapmasının birkaç nedeni var. Bunları birkaç başlıkta toplamak istersek;
• Karabük demir-çelik sektörünün anavatanı. Bize söylenenler çeliğe ilk suyu bu topraklarda verdikleridir. 2016 yılında Kardemir çubuk ve kangal haddehanesini kurarak deneme üretimlerini başarıyla geçerek seri üretime başlamışlardır. Şirket bu durumu göz önünde bulundurarak 2. çelik hasır fabrikasını Karabük O.S.B’ye 30bin m2 alan üzerinde 8780 m2 kapalı alanda yatırımını tamamlayarak 2017 yılında üretime başlamıştır. Böylece hammadde temini en önemli nedendir.
• Karabük, sanayi kültürünün en yoğun yaşandığı şehirlerden biridir. Bu ise kalifiye eleman noktasındaki ihtiyacımızın daha kolay hallolacağı anlamına gelmektedir.
• Filyos Limanı varlığı bir diğer tercihimizdir.
Şirketimizin Ankara fabrikası dördüncü organize sanayi bölgesi havzası içinde yer almasından kaynaklı olarak Türkiye’nin doğu ve güney bölgelerine kolay ulaşım sağlamaktadır. Kardemir ve Filyos Limanı gerçeği şirketin geleceği, ihracat bağlantıları noktasında stratejik bir konumda olması demektir.
• Karabük lojistik olarak da çok uygun noktadadır.
Karadeniz ve Marmara Bölgesi’ne yakınlığı Dofer için artık ülkenin her noktasına ve yurt dışı bağlantılarına daha uygun şartlarda ulaşması demektir. Bu da önemli bir tercihtir.

Şirketin vizyonunu ve misyonunu nasıl ifade etmek istersiniz?
Dofer A.Ş’nin misyonu olarak Türkiye’de yıllar itibari ile önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Doğru çözümler üretmeye odaklanıyoruz. Memnuniyete dayalı hizmet anlayışı ile tercih edilen bir firma olmayı hedefliyoruz.
Dofer olarak kurumsal yapımızı sürekli ileri teknolojiyle güncellemeyi ve sektörün ihtiyaçlarına hızlı, kaliteli ve kusursuz hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Gereksinimlere duyarlı, yenilikçi, öncülüğe yol açan bir firma olmayı vizyonumuz olarak belirledik.
Karabük’te Kardemir’den sonra bir ilk olan halka arz çalışmalarınız hangi noktada?
2023 yılında sektörünüzün halka açık üçüncü firması olmamızı hedeflemekteyiz. Bölgede Kardemir’den sonra ilk şirketiz. Bu doğrultuda ana sözleşmemizi değiştirerek halka arz kararı aldık. Bununla beraber SPK ve BİST’e halka arzla ilgili başvurularımızı yaptık ve süreçle ilgili kurumların değerlendirilmesi ve incelenmesi devam etmektedir. Şirketimizin yaklaşık %30’unu halka açmayı hedefliyoruz. Konuyla ilgili Gedik Yatırım A.Ş ile aracı kurum olarak çalışmaktayız.
Bu sürecin tamamlanması ile birlikte;
• Kurumsallaşma
• Yurt içi ve Yurt dışında yaygın tanıtım
• Globelleşme
• Krebilite
• Likidite
• Maliyet minimizasyonu
• Halka arzdan elde edilecek fon ile beraber şirketimizin yatırım stratejisi hızlanacak ve sektördeki liderlik hedefine hızla ulaşılması sağlanacaktır.
Pazarlama stratejisi olarak nerelerde yer almayı tercih ediyorsunuz? Fiziksel mi yoksa dijital çalışmalar mı daha çok ilginizi çekiyor?
Pazarlama bizim için çok yönlü bir iletişim. Hem geleneksel hem de dijital anlamda tüketicilerimiz ve paydaşlarımızla sağlıklı iletişim ortamı kurarak öncelikli hedefimiz. Bahsettiğimiz her iki alanda da en iyi şekilde organize olunması gerektiğini düşünüyoruz.